Összeszedtünk néhány hasznos dolgot a törzsvásárlói rendszer tervezéséhez.

Az elhatározás

Szinte minden cégvezetőben felmerül a kérdés: Miért pont egy hűséprogramra lenne szükségem? A válasz egyszerű, csak mérlegelnie kell az alábbi kérdéseket:

Szeretné üzlete forgalmát növelni?

Szeretné a meglévő vásárlóit megtartani?

Szeretne új vásárlókat?

Szeretné vásárlói elégedettségét növelni?

Ha bármelyik kérdésre „Igen” a válasz, akkor Önnek célszerű egy saját hűségprogramot kialakítania, hiszen annak célja a forgalom növelése, a vásárlók megtartása, új ügyfelek megszerzése és a márkaépítés.

P

A jutalompont

Gondosan ki kell kalkulálni a jutalompont és a vásárlás értékének arányát, mert menet közben azon változtatni nem lehet, ellenkező esetben a vásárló bizalma csökkenni fog az üzlet iránt. A leggyakrabban alkalmazott kedvezményfajta a 100 forintonként 1 pont, valamint a vásárolt összeg valahány százaléka (általában 1-5).

Extra jutalompontok

Adjunk jutalompontokat olyanokért is, amik nem kapcsolódnak vásárláshoz (pl.  regisztráció, vásárló születésnapja, cég születésnapja, egyéb események), mert ezzel is növeljük ügyfeleink elégedettségét és hamarabb be fognak térni üzletünkbe.
z

DM levél

A  megtervezett programot egy megfelelő kommunikációs csatornán el is kell juttatni a fogyasztókhoz. Gyakori megoldás, hogy a némi ösztönző jutalomponttal feltöltött kártyákat, egy jól megfogalmazott DM levél kíséretében, postai levélben juttatják el a vállalkozások törzsvásárlóihoz. A levélben kérjük meg vásárlóinkat, hogy kártya aktiválásához fáradjanak be valamelyik üzletünkbe. Ezzel biztosra vehetjük, hogy valamennyi pénzt el is fog költeni nálunk.

Társkártya

Ügyfeleinek biztosíthat lehetőséget társkártyák vásárlására, mely kártyákkal egy már meglévő törzsvásárló egyenlegét növelhetik hatványozottan.

A hűségprogram típusa

A legelterjedtebb hűségprogram a pontgyűjtő program, ilyen például a Shell Smart és a Supershop. Lényege, hogy a vásárlók a vásárlásaikért pontokat kapnak, amiket később beválthatnak termékekre vagy szolgáltatásokra. A kedvezményrendszert Önnek kell kialakítania üzletpolitikája és egyedi elképzelései alapján, mi csak javaslatokat teszünk eddigi tapasztalataink felhasználásával és biztosítjuk a kor legfejlettebb technológiai megoldásait.
O

A pontok beváltása

Az összegyűjtött pontok beváltása a legtöbb esetben levásárlással, vagy pontokban meghatározott értékű ajándékok (termékek, szolgáltatások) igénybevételével valósul meg. Az üzletek pontbeváltás esetén általában a pontértékben meghatározott terméket/szolgáltatást, vagy az 1 pont = 1 Ft szisztémát alkalmazzák.
t

Szánjon időt a rendszerre

Gyakran találkozunk olyan kártyákkal, amiket klubkártyának hívnak, de nincsen mögöttük semmilyen kedvezmény, vagy rendszer. Az a cég, aki csak azért gyárttat klubkártyát, hogy legyen (mert másnak is van stb.) és nem hajlandó gondolkodni a saját törzsvásárlói hűségének megjutalmazásán, az költse az erre szánt pénzt inkább valami másra. Egy jól működő hűségprogram folyamatos törődést igényel.

Ajándékkártya

Majdnem minden üzletben lehet vásárolni valamilyen formában ajándékutalványokat, vásárlási utalványokat. A Web2points rendszerében mindössze egy üres kártyát kell felvennünk a rendszerbe, elnevezzük  ajándékkártyának, majd felírjuk az elkölthető pontösszeget és eljuttatjuk a vásárlóhoz. Adott esetben a törzsvásárló saját kártyája is lehet ajándékkártya, ez esetben a „Pontajándékozás” funkció segítségével felírjuk a kívánt pontmennyiséget.

Nyereményjáték

A web2points rendszerével könnyedén szervezhetünk nyereményjátékot is, amely megfelelő eszköz egy cég termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére.

A törzsvásárlói kártya

Törzsvásárlói kártyát a vállalkozások általában térítésmentesen adnak ügyfeleiknek, de előfordulhatnak olyan üzleti modellek is, amelyekben térítés ellenében kaphatnak a vásárlók kedvezménykártyát. Ilyen megoldás, amikor egy egyszeri (pl. 10.000 Ft feletti) vásárláshoz kötik a kártyaadást, vagy előfordulhat az is, hogy térítés ellenében kaphat valaki klubkártyát. Utóbbi általában a komolyabb (akár 20 – 30%) kedvezményt biztosító kártyarendszerekre jellemző.

Beváltható ajándékok

Oda kell figyelni, hogy a beváltható termék, vagy szolgáltatás az üzletnek ne kerüljön sokba, viszont a vásárlóknak egy megszerzendő értéket jelentsen. Ezek ne legyenek nagyon nehezen elérhetők a vásárlók számára, mert nem fognak elég motivációt érezni azok megszerzésére.

Legyen egyszerű

Megfelelően kidolgozott, egyszerű és átlátható kedvezményrendszert kell kialakítani, mert ha az akció túl bonyolult, akkor a vevők nem szívesen fognak foglalkozni vele.

 

Beváltható ajándékok

Oda kell figyelni, hogy a beváltható termék, vagy szolgáltatás az üzletnek ne kerüljön sokba, viszont a vásárlóknak egy megszerzendő értéket jelentsen. Ezek ne legyenek nagyon nehezen elérhetők a vásárlók számára, mert nem fognak elég motivációt érezni azok megszerzésére.

Megéri költeni a vásárlóra

A 4.900 Ft-tól 19.900 Ft-ig terjedő havidíj első pillantásra soknak tűnhet, de ha kiszámoljuk, hogy egy vásárlóra mennyit kell költeni, akkor a következő összegek jönnek ki:

100 vásárló esetén 49 Ft

500 vásárló esetén 20 Ft

1.000 vásárló esetén 15 Ft

Ugye, hogy így már nem is olyan sok? Számításaink szerint a rendszer fenntartási díjának kitermeléséhez bőven elegendő a törzsvásárlók 10%-ának havi egyszeri, 1.000 Ft körüli költése az üzletben. A valóságban azonban sokkal nagyobb részük fog rendszeres időközönként visszatérni, ha jól felépítjük az ösztönző rendszerünket.

A jogi háttér

[Áfa törvény 22. § (4) bekezdés a) pont]

2. Amennyiben törzsvásárlói kártya nem minősül utalványnak, úgy a pontot mint kedvezményes vásárlásra jogosító igazolást lehet felfogni, hiszen a pontakció célja, hogy elősegítse a törzsvásárlói vevőkör kialakítását, az egyes termékek vásárlásának ösztönzését; tehát végeredményben azt, hogy a vevő visszatérjen levásárolni a pontjait. Ezért az első értékesítés adóalapja – amelyhez kapcsolódóan adja az eladó a pontot – változatlan marad és a pontot, mint kedvezményes vásárlásra jogosító igazolást az eladó ajándékba adja, így az nem jár adókötelezettséggel. Ennek adóalap módosító hatása akkor jelentkezik, ha ezen jogosítványt a vásárló a későbbi vásárlásánál beváltja, tehát olcsóbban vásárol. Ez utóbbi vásárlásnál az eladó az összegyűjtött pontot felmutatónak, vagyis az igazolás birtokosának (a kártyán jóváírt pontok alapján) árengedményt ad. Ekkor az Áfa törvény 22. § (4) bekezdés a) pontja szerinti árengedményről van szó, így az adóalapba e második értékesítésnél a pontok értékével megegyező összeg nem számít bele. Amennyiben későbbi vásárlások során a pontbeszámítás révén az ellenérték nullára csökken, úgy az Áfa törvény 7. § (1) bekezdés a) pontja alapján ellenérték nélküli átadás címén áfa-kötelezettség keletkezik.

(PM 21.407/1/2000. Forgalmi adó és Vám főosztály – APEH 1223975443 Adónemek főosztálya, APEH Hatósági főosztály 1223373652, APEH Jogi főosztály J-819/2000.; AEÉ 2001/5.)

Az Adó és Ellenőrzési Értesítő 2002/8. számának Melléklete pontosította a 2001/29. számú APEH-iránymutatást, és így az iránymutatás korábbi szövegével ellentétben a pontbeszámítás révén nullára csökkent ellenérték esetén sem keletkezik az áfatörvény 7. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján áfafizetési kötelezettség.

A 2001/29. számú APEH-iránymutatás pontosításával a pontgyűjtő akció keretében a 100 százalékban ponttal megfizetett termék nem minősül az áfatörvény 7. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján ellenérték nélküli átadásnak, ezért nem keletkezik áfafizetési kötelezettség a termék átadójánál. Az átadott termék beszerzésére jutó áfa – az áfatörvényben foglalt, az adólevonásra jogosító további feltételek, illetve az APEH-iránymutatásban foglaltak teljesítése esetén – levonható.

Írj nekünk!

Ha nem találsz választ a kérdéseidre, vagy egyszerűbbnek találod, hogy leírod őket, akkor tedd meg nyugodtan, szívesen válaszolunk minden megkeresésre.

Adatkezelés