Azonosítási megoldások

QR KÓD, VONALKÓD, NFC

KÁRTYAOLVASÁS

Webkamera

A QR kódok olvasásához PC és laptop esetében egy legalább 640 x 480 pixel felbontású, manuális- vagy autofókuszos kamerát ajánlunk. Az újabb számítógépek beépített webkamerái általában is meg szoktak felelni a célra. Az Android (min. 4.4) operációs rendszerrel rendelkező telefonok, tabletek is alkalmasak a QR kódok olvasására. A QR kódok olvasását nehezíthetik a nem megfelelő fényviszonyok.

Vonalkód olvasó

A Datalogic QW2100-as modell kis méretű, könnyű, ergonomikus kialakítású eszköz, melynek köszönhetően egész napos használata is kényelmes. Ütésálló, gumírozott műanyag házát úgy képezték ki, hogy bírja az akár 1,5 méterről való leejtést is. A szkenner olvasási szöge és pásztája igen széles, így tökéletesen alkalmas hosszabb vagy szélesebb vonalkódok leolvasására, melyek főleg számlákon vagy elektronikai eszközökön fordulnak elő. Az olvasó pásztája vékonyabb, világosabb és szélesebb, ami lehetővé teszi az egészen széles kódok közelről történő leolvasását is.

RFID kártyaolvasó

USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, az adatok küldéséhez virtuális soros (COM) portot használ. Lehet 13,56 MHz-es (NFC) és 125 KHz is.

AZONOSÍTÓ

KÁRTYA

Mobiltelefonos azonosítás QR kóddal

A legtöbb mobiltelefon már tud fogadni képeket Email, vagy MMS segítségével. A törzsvásárló, ha rendelkezik egy erre alkalmas mobiltelefonnal, képes fogadni és telefonjára elmenteni kedvenc üzletétől elektronikusan kapott egyedi QR kódját. A legközelebbi vásárláskor pedig a mobiltelefonján elmentett QR kóddal könnyedén azonosíthatja magát és használhatja a pontgyűjtő rendszert. Az üzlet így megtakarítja a kártya gyártási költségét és a vásárlónak is könnyebbséget okoz, hiszen egy mobiltelefon általában mindig kéznél van.

QR kóddal ellátott kártya

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Előnye a hagyományos vonalkóddal szemben, hogy bármilyen szögből könnyen és gyorsan olvasható. Olcsón előállítható, QR kóddal ellátott plasztik kártyákat már 50 Ft+ÁFA/db-tól lehet nyomtatni. Igény esetén már meglévő kártyáit is el lehet látni utólagosan QR kóddal. Rendszerünkben használhat papír alapú kártyákat is.

Kártya nélkül is használható

A web2points rendszer kártyaolvasó eszköz használata nélkül is alkalmas lehet a használatra, sok esetben egyszerűen csak a kártyaszám, vagy a vásárló nevének begépelése is megfelelő lehet az azonosításra.

RFID kártya

A kontaktus nélküli RFID chipkártyák (13,56 MHz NFC és 125 KHz) egyedi azonosító kódrendszerrel vannak ellátva. Teljes felületen nyomtathatók, akár 4 színnel, akár monokróm színekkel is.

Vonalkódos kártya

A kártyákra általában Code 128 vonalkódot nyomtatunk, mert ez egy jól paraméterezhető egydimenziós vonalkód, de igény szerint lehet más kereskedelemben használt típus is.
Próbálja ki!
A web2points kipróbálása 30 napig ingyenes!