Azonosítási megoldások

QR KÓD, VONALKÓD

KÁRTYAOLVASÁS

Webkamera

A QR kódok olvasásához PC és laptop esetében egy legalább 640 x 480 pixel felbontású, manuális- vagy autofókuszos kamerát ajánlunk. Az újabb számítógépek beépített webkamerái általában is meg szoktak felelni a célra. Android (min. 4.4) operációs rendszerrel rendelkező telefonok, tabletek is alkalmasak QR kódok olvasására. A QR kódok olvasását nehezíthetik a nem megfelelő fényviszonyok.

Vonalkód olvasó

A vonalkódos kártyaolvasás az egyik legolcsóbb és legbiztosabb azonosítási forma. A vonalkód lehet kártyán, vagy mobiltelefonon, egy lézeres szkenner mindegyikről biztonsággal és gyorsan olvassa az adatot. A vonalkódok előállítása egyszerű és olcsó, sőt, mobiltelefonról használva költségmentes. Működésüket nem veszélyeztetik a fényviszonyok, ezért ez egy biztonságos azonosítási forma.

AZONOSÍTÓ

KÁRTYA

Mobiltelefonos azonosítás QR kóddal

A legtöbb mobiltelefon már tud fogadni képeket Email, vagy MMS segítségével. A törzsvásárló, ha rendelkezik egy erre alkalmas mobiltelefonnal, képes fogadni és telefonjára elmenteni kedvenc üzletétől elektronikusan kapott egyedi QR kódját. A legközelebbi vásárláskor pedig a mobiltelefonján elmentett QR kóddal könnyedén azonosíthatja magát és használhatja a pontgyűjtő rendszert. Az üzlet így megtakarítja a kártya gyártási költségét és a vásárlónak is könnyebbséget okoz, hiszen egy mobiltelefon általában mindig kéznél van.

QR kóddal ellátott kártya

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Előnye a hagyományos vonalkóddal szemben, hogy bármilyen szögből könnyen és gyorsan olvasható. Olcsón előállítható, QR kóddal ellátott plasztik kártyákat már 50 Ft+ÁFA/db-tól lehet nyomtatni. Igény esetén már meglévő kártyáit is el lehet látni utólagosan QR kóddal. Rendszerünkben használhat papír alapú kártyákat is.

Kártya nélkül is használható

A web2points rendszer kártyaolvasó eszköz használata nélkül is alkalmas lehet a használatra, sok esetben egyszerűen csak a kártyaszám, vagy a vásárló nevének begépelése is megfelelő lehet az azonosításra.

Vonalkódos kártya

A kártyákra általában Code 128 vonalkódot nyomtatunk, mert ez egy jól paraméterezhető egydimenziós vonalkód, de igény szerint lehet más kereskedelemben használt típus is.
Próbálja ki!
A web2points kipróbálása 30 napig ingyenes!